potraviny - pověry vz. fakta:).......... vliv na zdraví

jak uchovávat pečivo

16.11.2011 11:00
Jak uchovávat chléb Pro uchování chleba a zachování čerstvosti je nejlepší zabalit chléb do bavlněného či plátěného pytlíku nebo uložit do proutěné ošatky a přikrýt plátnem. Tyto způsoby uskladnění umožní chlebu dýchat a uchovají ho jako měkký a chutný několik dní. Ovšem záleží na zvolených...

křehčené maso

01.11.2011 22:35
https://www.ct24.cz/ekonomika/poradna/68818-v-obchodech-se-usidlil-novy-fenomen-maso-ktere-neni-masem/     V obchodech se usídlil nový fenomén: maso, které není masem vloženo: 6. 10. 2009 13:07, autor: Marcela Avramopulu Praha - Vypadá to jako maso, ale není to maso. Co to tedy...

chemická žranice

01.11.2011 22:07
Chemická žranice 02.06.2003, časopis Týden časopis Týdenč.23, 2. června 2003, autor: Kateřina Svobodová Chemická žranice Spolu s průmyslově vyráběnými potravinami sníme ročně několik kilogramů chemických...

éčka - škodlivé a příznivě působící

01.11.2011 22:00
PŘÍZNIVĚ PŮSOBÍCÍ LÁTKY E: 100, 101, 140, 150a, 160a,c,d,e, 161b, 162, 163, 170, 175, 270, 290, 300, 306–308, 322, 410, 440, 901, 948 LÁTKY PŮSOBÍCÍ NEPŘÍZNIVĚ E: 120, 161g, 173, 234, 236, 251, 252, 262, 280–283, 338–341, 343, 355–357, 380, 385, 405, 407a, 412–414, 432–436, 442, 444, 450–452,...

třtinový cukr vz. bílý řepný

01.11.2011 21:01
https://www.trendyzdravi.cz/vyziva-a-gastronomie/proc-pouzivat-trtinovy-cukr.html   https://www.plet.cz/zdravi/vse-o-zdravi/286-bily-versus-trtinovy-cukr.html